مدیرکل گمرک جلفا اعلام کرد: ارزش صادرات کالا از این گمرک در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۴۹ درصدی دارد.

 

به گزارش صفای خبر؛ علی بیسلم با عنوان اینکه در این مدت خروج کالای مسافری هم ۶۰ درصد افزایش یافته است گفت: در ۹ ماهه سال گذشته ۲۳۷ هزار و ۴۴۸ تن کالا به ارزش ۱۳۵ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۹۶۵ دلار از گمرک جلفا صادر شد و صادرات ۹ ماهه نخست امسال ۳۱۷ هزار و ۶۶۶ تن به ارزش ۲۰۱ میلیون و ۴۵۶ هزار و ۳۲۱ دلار است.

وی ادامه داد: عمده کالا‌های صادراتی از گمرک جلفا شامل مشتقات نفتی، سنگ نمای ساختمان، کاشی و سرامیک، تخته و تولیدات پلاستیکی است.
بیسلم خاطرنشان کرد: کشور‌های مقصد کالا‌های صادراتی از گمرک جلفا، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق، روسیه، گرجستان، افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان است.

مدیرکل گمرک جلفا همچنین از واردات ۲۳۹ هزار و ۷۳۸ تن کالا به ارزش ۷۵۴ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۷۳۳ دلار از طریق این گمرک در ۹ ماهه امسال خبر داد و گفت: عمده کالا‌های وارداتی به گمرک جلفا شامل کشنده‌های مستعمل، مواد اولیه واحد‌های تولیدی و‌ ام.دی.اف خام می‌شود.
بیسلم ترانزیت خارجی از مبدا جلفا را در ۹ ماهه نخست سال گذشته ۴۲۲ هزار و ۶۷۶ تن کالا و برای مدت مشابه امسال نیز با رشد سه درصدی به ۴۳۳ هزار و ۸۰۴ تن کالا رسیده است.

وی در خصوص ترانزیت خارجی با مقصد جلفا نیز اظهار کرد: در سال جاری ۶۶۴ هزار و ۳۵ تن کالا به مقصد جلفا ترانزیت شده که نسبت به ترانزیت ۷۱۸ هزار و ۷۱۵ تن کالا در سال گذشته از نظر وزنی هشت درصد کاهش داشته است.
مدیر کل گمرک جلفا درآمد این گمرگ در ۹ ماهه نخست سال جاری را ۴۲ هزار و ۹۳۶ میلیارد و ۷۹۲ میلیون و ۷۴ هزار و ۵۹۲ ریال اعلام کرد و گفت: درآمد گمرک نسبت به سال گذشته با ۲۴ هزار و ۷۶۴ میلیارد و ۲۰۹ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۹۷۶ ریال افزایش ۷۳ درصدی داشته است.

وی اعلام کرد: در ۹ ماهه امسال مجموع کالا‌های ورودی مسافری ایرانی و خارجی به گمرک جلفا با افزایش ۵۴ درصدی به ۶۱ هزار و ۷۶۷ تن رسیده و مجموع کالا‌های خروجی نیز با افزایش ۶۰ درصدی ۵۹ هزار و ۸۴۷ تن بوده است.

گمرک جلفا با سابقه بیش از یک قرن با وسعت ۵۰۰ هکتار از نظر امکانات و داشتن انبار‌های بزرگ کالا یکی از بزرگترین گمرکات کشور است. این گمرک قبل از تاسیس جمهوری‌های مستقل مشترک المنافع در انتهای مسیر قطار شوروی ـ جلفا قرار گرفته بود و حجم عظیمی از کالا‌های ورودی به کشور از طریق راه آهن از این مسیر وارد کشور می‌شد.
پس از تشکیل جمهوری‌های مستقل اتحاد جماهیر شوروی این گمرک با جمهوری خود مختار نخجوان هم مرز شده است.

 

  • نویسنده : مجتبی حیدرپور
  • منبع خبر : صفای خبر