به گزارش صفای خبر، پلی پروپیلن یکی از اصلیترین و پرمصرفترین پلیمرهای دنیا است که برای نخستن بار در دهه ۱۹۵۰ در مقیاس آزمایشگاهی تولید شد. این پلیمر، بزرگترین مصرفکننده پروپیلن است.
بیشترین کاربرد پلی پروپیلن در صنایع خودرو سازی، تراکتورسازی و لوازم خانگی همچنین تولید محصولات تولیدکنندگان مواد اولیه پلاستیک، محصولات تولیدکنندگان مستربچ و محصولات تولیدکنندگان گرانول پلاستیک است.
مدیرعامل پتروشیمی تبریز با بیان اینکه تولید پلی پروپیلن بخش زیادی از نیاز صنایع را تامین میکند افزود: پلی پروپیلن جزو پلاستیکهای سالم مطرح است و با افتتاح این واحد زنجیره ارزش پتروشیمی تکمیل میشود در نقش مهمی در صنایع کشور ایفا میکند.
سیاوش درفشی از اشتغالزایی ۲۰۰ نفری در این واحد افتتاح شده خبر داد و گفت: به علت تکنیکهای مهندسی در این مجموعه هزینهها بسیار پایین آمد و ما تغییرات زیادی را در بهبود فرایند انجام دادیم و واحد تحقیق و توسعه این مجموعه به زودی دانش فنی این تولید را بومی سازی میکند.
وی نیاز صنایع کشور به پلی پروپیلن را ۶ میلیون تن در سال دانست و افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت تولید کشور است که ۸۰۰ هزار تن فعال است و پلی پروپیلن تولیدی مجتمع پتروشیمی تبریز ۸۰ درصد ببرای نیاز داخلی مصرف و ۲۰ درصد نیز صادر میشود.
مدیرعامل پتروشیمی تبریز ادامه داد: میزان صادرات پتروشیمی ۴۰۰ هزار تن در سال است و محصولات این مجتمع به ۳۶ کشور صادر میشود و ارزش آن نیز ۲۰۰ میلیون دلار است.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم اظهار کرد: بهره برداری از این واحد یک کار کم نظیر و باارزشی است که به همت مهندسان باتجربه و معتمد این مجموعه انجام شده است.
زین العابدین خرّم خاطرنشان کرد: پتروشیمی تبریز یکی از واحدهای قدیمی و ممتاز کشور است که نقش مهمی در صنعت پتروشیمی دارد و با افتتاح این واحد زنجیره ارزش این مجتمع تکمیل میشود.
وی بهره برداری از این واحد را یکی از دستاوردهای ارزشمند در توسعه صنعت پتروشیمی کشور عنوان کرد و گفت: امیدواریم با اتکا به مهندسان داخلی و با استفاده از منابع ارزشمند نفتی در صنعت پتروشیمی خودکفا باشیم تا منجر به توسعه ارزش افزوده در صنایع پایین دستی شود.
مجتمع پتروشیمی تبریز بزرگترین شرکت تولیدی شمال غرب کشور از نظر حجم کسب و کار و تولید کننده انحصاری انواع پلاستیکهای خام شامل پلی اتیلن، پلی استایرنها و “ای. بی. اس” است.
در حال حاضر میزان درخواست مشتریان خارجی فراوردههای پتروشیمی تبریز به ویژه کشورهای اروپایی بیش از ۳ برابر کل محصولات تولیدی این مجتمع بزرگ تولیدی کشور است.
طرح مجتمع پتروشیمی تبریز در قانون بودجه سال ۱۳۶۶ کل کشور تصویب شد و کلیات طرح در بهمن ماه ۱۳۶۷ به تائید هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی رسید، فعالیتهای طراحی و مهندسی در نیمه دوم سال ۱۳۶۸ و عملیات نصب در سال ۱۳۷۱ آغاز شد.
شرکت پتروشیمی تبریز در زمینی به مساحت ۳۹۱ هکتار در جوار غربی پالایشگاه تبریز واقع شده است.
Friday, 20 September , 2024