در چهارمین روز هفته پژوهش و فناوری از پنج محقق و پژوهشگر موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه تجلیل شد.

به گزارش رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در این مراسم گفت: در سال زراعی جاری ۷۵ طرح تحقیقاتی و پژوهشی در بخش غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی، علوفه در حال اجرا است.
روستایی افزود: از ابتدای امسال در این موسسه ۹ رقم معرفی شده است و تا پایان سال نیز ۱۳ رقم دیگر معرفی خواهد شد.

وی اضافه کرد: برای تکثیر بذر ارقام معرفی شده ۸۶ قرارداد همکاری با شرکت‌های بخش خصوصی در قالب انتقال دانش فنی منعقد شده است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ادامه داد: طرح‌ها تحقیقاتی این موسسه تحقیقات کشاورزی دیمزار‌های ۲۵ استان را تحت پوشش قرار داده و ارقام آن موجب افزایش ۳۰ درصدی محصول در دیمزار‌ها شده است.

مدیریت زراعت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور مرکز تحقیقات بین المللی برای افزایش و پایداری تولید محصولات زراعی در دیمزار‌ها است.
رحیم زاده افزود: فعالیت این موسسه از سیستان و بلوچستان آغاز می شود و تا دورترین نقطه آذربایجان غربی ادامه دارد.

وی اضافه کرد: این موسسه برای مقابله با کاهش بارندگی‌ها بذر‌های مقاوم به خشکی، سرما و بیماری‌ها را با تنوع بسیار بالا تولید و دراختیار کشاورزان قرار داده است.
به گفته مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان، با وجود خشکسالی‌ها های پی درپی کشاورزانی که از ارقام و دستورالعمل‌های فنی موسسه استفاده کرده اند شاهد افزایش تولید بوده اند.

رحیم زاده خاطرنشان کرد: بخشی از موفقیت‌ها و کسب رتبه نخست استان در طرح جهش تولید در دیمزار‌های به خاطر وجود موسسه تحقیقات کشاورزی دیم در آذربایجان شرقی است.
وی افزود: محققان موسسه تحقیقات کشاورزی دیم با حضور در مناطق مختلف استان و با ارائه دستورالعمل‌های زراعی موجب افزایش تولید گندم، نخود و جو در استان شده اند.
از ۱۹ تا ۲۵ آذر هفته پژوهش و فناوری در کشور نامگذاری شده است.

 

  • نویسنده : سردبیر
  • منبع خبر : صفای خبر