مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: بیش از ۱۰ درصد تخم مرغ کشور در این استان تولید می‌شود.

به گزارش صفای خبر؛ مسعود رئوف به اشاره به انتخاب شعار «اتحاد جهانی با تخم‌مرغ» از سوی کمیسیون بین‌المللی تخم‌مرغ افزود: گفت: سال گذشته ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ تن تخم‌مرغ در استان تولید شد.

وی افزود: آذربایجان شرقی با ۲۰۴ واحد فعال مرغ تخمگذار و ظرفیت ۱۱ میلیون و ۳۸۹ هزار قطعه مرغ، رتبه سوم تولید تخم‌مرغ در کشور را دارد بر این اساس ۱۰ درصد از تولید کل کشور را به خود اختصاص داده است همچنین، با تامین کل تخم مرغ مورد نیاز مصرفی در داخل استان، بخشی از تخم مرغ تولیدی به سایر استان‌ها و کشور‌های هم‌جوار صادر می‌شود.

رئوف با بیان اینکه سرانه مصرف تخم‌مرغ در استان حدود ۱۴ کیلوگرم است ادامه داد: تخم‌مرغ به عنوان یک منبع مهم غذایی برای تمام اقشار جامعه از کشور‌های فقیر تا توسعه یافته، نشان‌دهنده ارزش غذایی بالای این محصول در کنار قیمت پایین آن است.
وی اضافه کرد: ۱۸ مهرماه، فرصتی است تا آگاهی جامعه جهانی از تخم‌مرغ به عنوان یک منبع مغذی و مقرون به صرفه افزایش یابد، تخم‌مرغ حاوی ۱۳ نوع ویتامین و مواد معدنی ضروری است.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی به خواص بی‌نظیر تخم‌مرغ اشاره کرد و افزود: این ماده غذایی با ارزش، می‌تواند به کاهش سوء تغذیه و تأمین نیاز‌های تغذیه‌ای در بسیاری از نقاط جهان کمک کند. تخم‌مرغ منبع غنی از اسید‌های آمینه ضروری، اسید‌های چرب و املاح سودمند بوده و یک عدد تخم‌مرغ معادل ۱۲۰ گرم شیر و یا ۵۰ گرم گوشت بدون چربی انرژی تولید می‌کند.

وی افزود: مصرف یک تخم‌مرغ در روز برای افراد سالم توصیه می‌شود و مصرف ۱.۵ عدد تخم‌مرغ در روز نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند، در افراد دارای بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی، مصرف تخم‌مرغ تا حدود سه عدد در هفته پیشنهاد می‌شود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: بخش اصلی سفیده تخم‌مرغ، پروتئین و اسید‌های آمینه است و به همین جهت، سفیده تخم‌مرغ یکی از مواد غذایی محبوب در بین ورزشکاران است و بسیاری از پودر‌های پروتئین از سفیده تخم‌مرغ تهیه می‌شوند. زرده تخم‌مرغ نیز علاوه بر پروتئین، حاوی کلسترول، ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان است.

روز ۹ اکتبر (۱۸مهرماه) به عنوان روز جهانی تخم‌مرغ نام‌گذاری شده است تا به ترویج خواص این ماده غذایی پروتئینی و اهمیت آن در تغذیه سالم خانواده‌ها، به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی، پرداخته شود.
تخم‌مرغ به دلیل ارزان و در دسترس بودن، منبعی اساسی برای کاهش سوءتغذیه و تأمین نیاز‌های تغذیه‌ای در بسیاری از نقاط جهان است. بنابراین، تخصیص یک روز جهانی برای این ماده غذایی پرخاصیت نشان‌دهنده اهمیت آن در تأمین نیاز‌های اولیه انسان‌ها است.

  • نویسنده : سردبیر
  • منبع خبر : صفای خبر