حجاب اسلامی وبانوان ورزشکار محدودنبودن حجاب برای ورزش وقهرمانی بایدها ونبایدهای داشتن حجاب وپوشش اسلامی درورزش در دنیایی که سعی دارد حتی در ورزش با تبلیغ برهنگی از زنان استفاده ابزاری کند، بانوان ورزشکار ایران اسلامی با پوشش متین خود در بزرگ‌ترین آورد گا‌ه‌های ورزش جهان حاضر می‌شوند و افتخارآفرینی می‌کنند و روی سکوی قهرمانی […]

حجاب اسلامی وبانوان ورزشکار
محدودنبودن حجاب برای ورزش وقهرمانی
بایدها ونبایدهای داشتن حجاب وپوشش اسلامی درورزش
در دنیایی که سعی دارد حتی در ورزش با تبلیغ برهنگی از زنان استفاده ابزاری کند، بانوان ورزشکار ایران اسلامی با پوشش متین خود در بزرگ‌ترین آورد گا‌ه‌های ورزش جهان حاضر می‌شوند و افتخارآفرینی می‌کنند و روی سکوی قهرمانی هم می‌روند.
بابیانی ساده ،یک تصویر زیبا و جهانی از حجاب برای اینکه ثابت شود ،حجاب، نه‌ تنها، محدودیت نیست بلکه می‌تواند باعث پیشرفت و تعالی هم شود.
بانیم نگاهی به آمار ورزشکاران زن قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در کشور خودمان ثابت می‌کند که حجاب و پوشش اسلامی با مصونیتی که برای بانوان ورزشکار ایجاد می‌کند، چه نقشی در افزایش آمار ورزشکاران بانو داشته است. ورزشکارانی که پیش از انقلاب حتی رنگ مسابقات جهانی را هم به خود نمی‌دیدند، حالا می‌روند و حتی مدال‌آوری هم می‌کنند. امروز حتی فرهنگ‌سازی هم می‌کنیم و بسیاری از بانوان ورزشکار دیگر کشور‌های اسلامی نیز با الگو گرفتن از بانوان ورزشکار ایران با حجاب کامل در میادین ورزشی حاضر می‌شوند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مدال آوران المپیک و پارالمپیک (۲۷/۶/۱۴۰۰)
بانوان ورزشکار ایرانی در این رقابت‌ها ثابت کردند که حجاب اسلامی مانع درخشش در عرصه ورزش نیست همانگونه که این موضوع را در عرصه‌های سیاست و علم و مدیریت نیز ثابت کرده‌اند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: حجاب ورزشکاران زن ایرانی، راه را برای ورزشکاران زن کشورهای اسلامی نیز هموار کرده است به‌گونه‌ای که اکنون بانوان ورزشکار بیش از ۱۰ کشور اسلامی، با رعایت حجاب در میادین ورزشی حاضر می‌شوند.
تمایل ورزشکاران زن به استفاده از حجاب در ایران و کشورهای عربی منتخب در مطالعه تطبیقی سنجش شد. این پژوهش توصیفی از نوع مقایسه ای بود که روش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل ورزشکاران زن در ایران و کشورهای عربی بود. تعداد ۱۹۵ نفر در ایران و ۱۸۷ نفر از کشورهای عربی ( عراق، امارات متحده عربی، اردن، بحرین، قطر) از طریق نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تمایل به استفاده از حجاب، خواجه نوری و همکاران (۱۳۹۱) بود. روایی پرسشنامه مورد تائید قرار گرفت و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی از طریق آلفای کرونباخ ۸۰/۰ بدست آمد. پرسشنامه در ایران به زبان فارسی و برای کشورهای منتخب به عربی ترجمه شده، بصورت الکترونیک و از طریق فضای مجازی در اختیار مشارکت کنندگان قرار گرفت. در نهایت ۳۸۲ پرسشنامه جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیره Manova با استفاده از نرم افزارspss22 بهره گرفته شد. یافته های پژوهش در نشان داد در موئلفه های پوشش ظاهری، پیامدهای فردی، عوامل ورزشی و پیامد های اجتماعی ورزشکاران زن ایرانی به طور معنی داری دارای میانگین بالاتر، در موئلفه پوشش مطلوب و شناخت فلسفه و احکام شرعی تفاوت معنی داری مشاهده نشد(۳/۷/۱۳۹۹).
مخالفان حجاب
دشمنی غربی ها وفرق نگذاشتن بین ورزش وسیاست
به گزارش آسوشیتدپرس(۳۰/۱۰/۱۴۰۰)، مجلس فرانسه با ۱۶۰ رأی موافق، اصلاحیه‌ای را تصویب کرد که در آن «پوشیدن حجاب در مسابقات ورزشی» ممنوع است. این اصلاحیه از سوی حزب راست‌گرای فرانسه پیشنهاد شد و با اکثریت آرا به تصویب رسید. مشخص نیست که آیا این ممنوعیت برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس اجرا می‌شود یا خیر، اما اگر چنین شود، می‌توان انتظار موجی از تحریم‌ها را داشت، زیرا مسلمانان سهم بزرگی از مدال‌ها را در المپیک ۲۰۲۰ توکیو به دست آوردند.
رهبرمعظم انقلاب اسلامی دردیدار دست‌اندرکاران دومین کنگره ملی شهدای ورزشکار(۲۰۶۱۴۰۱)
رهبر انقلاب، محیط کنونی ورزش را متأثر از معنویت شهدای ورزشکار دانستند و با برشمردن جلوه‌هایی از تدیّن و پایبندی ورزشکاران کشورمان گفتند: حضور بانوی ورزشکار بر سکوی قهرمانی با حجاب اسلامی و دست ندادن با مرد بیگانه، اهداء مدالهای قهرمانی به خانواده‌های شهدا، سر به خاک ساییدن و ذکر نام ائمه هدی پس از پیروزی، و عزیمت هیئت ورزشی به زیارت اربعین، پدیده‌های شگرف و بی‌بدیلی در دنیای مادی و پر از فساد امروز است که برای شناخت اعماق روحی و اخلاقی ملت ایران باید مورد توجه قرار بگیرند.
چند نمونه بی نظیرازجلوه های باشکوه بانوان محجبه ورزشکار :
در بازی های آسیایی ۱۹۹۰ اولین بانوان تیرانداز با پوشش اسلامی و در مراسم افتتاحیه حاضر شدند.
در بازی های آسیایی سال ۱۹۹۰ یكی از ورزشكاران باحجاب ایرانی توسط عكاسان شكار شد، حدود ۶۰ یا ۷۰ عكاس از این ورزشكار با حجاب ، عكس گرفتند و یك عكاس ایرانی هم پشت سر عكاسان رفت و اثر هنری خاصی از این صحنه را خلق كرد.
در مسابقات آسیایی جاكارتا ،رئیس جمهور كشور اندونزی هم حضور داشت و دختر ورزشكار ایرانی، روی سكو، حین مدال آوری برای دست دادن با او در كمال احترام اعلام كرد مسلمان است و این صحنه هم جهانی شد.
میزان حضور ورزشکاران زن نسبت به کل ورزشکاران حاضر در المپیک توکیوی ۴۸.۵ درصد است و مردان ۵۱.۵ درصد کل ورزشکاران را تشکیل می‌دهند.
این درحالی است که سنای فرانسه ،داشتن حجاب را برای ورزشکارزن ممنوع کرده است :
کمیته بین‌المللی المپیک تاکید زیادی بر حضور گسترده بانوان در کنار مردان در المپیک داشته و قرار شده است در المپیک ۲۰۲۴ میزان توزیع سهمیه بین زنان و مردان ۵۰- ۵۰ باشد.

  • نویسنده : محرم محمدیان
  • منبع خبر : صفای خبر