خبرنگارانی که باگذشتن ازعزیزان خود هم ،ازرسالت سنگین شان که همانا اطلاع رسانی است ،به راحتی نگذشته وانجام وظیفه می کنند.
به گزارش صفای خبر؛ شغل خبرنگاری ازشغل های سخت ودشواری است که درهمه شرایط ،خبرنگاران باتوجه به رسالت اطلاع رسانی شان ،سختی ها را به جان می گیرندودرهمه شرایط ،درخط مقدم ،قرار دارند.
این درحالی است که رژیم اشغالگر صهیونیستی درجنگ اخیردرغزه ،با هدف ازقبل تعیین شده ،خبرنگاران را مورد هدف قرار می دهد.
دراین راستا ،جنبش مقاومت اسلامی حماس، قتل و کشتار خبرنگاران در نوار غزه در حملات رژیم اشغالگر صهیونیستی رابه شدت محکوم کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این جنبش تاکید کرد که ،دشمن صهیونیستی و ارتش جنایتکار، آن خبرنگاران را هدف قرار میدهند با این هدف که آنها را از ادامه کار بازداشته و مانع از برملا شدن حقایق و پوشش خبری جنایات ضدبشری این رژیم شود.
از آغاز تجاوز دشمن صهیونیستی به نوار غزه و بمباران دفاتر رسانه ای در هفتم ماه اکتبر ، تاکنون ۳۴ خبرنگار و فعال رسانه ای به شهادت رسیده اند.
در بیانیه ای که نسخه ای از آن به مرکز اطلاع رسانی فلسطین دورنگار شه بود د، اعلام شد که، ارتش اسرائیل از آغاز این جنگ تاکنون ۵۰ دفتر و نهاد اطلاع رسانی را بمباران کرده است و روند کشتار غیر نظامیان و تخریب خانه های فلسطینیان بر سرشان به ویژه فعالان رسانه ای روز به روز شدت می گیرد.
این دفتر از نهادهای ذیربط بین المللی خواست تا برای پایان بخشیدن به این جنایات و ایجاد بسترهای حمایتی از خبرنگاران و نهادهای رسانه ای در فلسطین برای انجام وظایف و مسئولیت های خود وارد عمل شوند.
این دفتر همچنین تاکید کرد: هدف از قرار دادن خبرنگاران به منزله نادیده گرفتن همه منشورها و موازین و قوانین و قطعنامه ها؛ به ویژه قطعنامه ۲۲۲۲ شورای امنیت سازمان ملل در خصوص لزوم حمایت از خبرنگاران در حین درگیری های مسلحانه است. احسان کیانی، دکترای مطالعات خاورمیانه یادداشتی را با عنوان دشواریهای اطلاعرسانی در نبرد غزه که برگرفته از نوشته والریا ویتچافتر است منتشر کرد:
والریا ویتچافتر، کارشناس حوزه فناوری طی گزارشی در «اندیشکده بروکینگز» ۴ آبان ۱۴۰۲ به بررسی مصائب خبرنگاری در جنگ غزه پرداخته است.
وی بیان میکند که در شرایط بحرانی مانند جنگ غزه، تقاضا برای کسب اطلاعات از وضعیت منطقه نبرد «سر به فلک میکشد» ولی «عرضه اطلاعات معتبر به دلیل محدودیتهای امنیتی، با تأخیر» همراه است. در چنین شرایطی که امکان ارائه اخبار دقیق به طور حضوری از مناطق نبرد با دشواری بسیاری همراه است، حجم بالایی از «اطلاعات نادرست و غیرمعتبر در فضای مجازی» منتشر میشود.
ویتچافتر به مشکل دیگری اشاره میکند که دوقطبی شدید در فضاهایی شبیه جنگ غزه است و موجب میشود امکان اجماع میان خبرنگاران و گزارشگران بسیار کاهش یابد. به نظر او، کاربران توییتر، فارغ از صحتسنجی اخبار، بیشتر به ادعاهای مد نظر خود و آنچه تمایل دارند، گرایش مییابند.
او قوانین جدیدایلانماسک در توییتر مبنی بر ارائه «تأیید حساب کاربری» در ازای دریافت هزینه مالی را موجب تخطئه فضای اطلاعرسانی در این شبکه اجتماعی دانسته است.
نکته مهمی که نویسنده از آن غفلت کرده است ، قتل خبرنگاران و گزارشگران در غزه و حتی در کرانه باختری توسط ارتش اسرائیل است که عملاً با رعبافکنی، مانع انتشار دقیق و بههنگام تحولات شده تا از فشار افکار عمومی بر تلآویو بکاهد.
اسماعیلی،وزیرفرهنگ وارشاداسلامی هم ، با تاکید بر نقش رسانه ها در اعلام مظلومیت مردم فلسطین، گفت: امروز، خیلی از افراد در صحنه رسانه حضور دارند و در کنار خبرنگاران و اصحاب رسانه، مردم به عنوان خبرنگار افتخاری آماده این حضور هستند.
مدیر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه کشته شدن خبرنگاران در درگیریهای غزه را محکوم و از اسرائیل خواست تدابیر قوی و فوری برای محافظت از خبرنگاران اتخاذ کند.
آلتون افزود: هرگونه خشونت علیه خبرنگاران غیرقابل قبول است، آنها تنها مجرا برای ما هستند که از طریق آن میتوانیم خشونت و وحشیگری جنگ را مشاهده کنیم. ملیت و قومیت غیرنظامیان نباید مهم باشد و همه طرفهای درگیر وظیفه دارند از آنها محافظت کنند.
مدیرکل شبکه ماهواره ای الاقصی، خبرنگاران فلسطینی را رزمندگان صحنه افشای جنایات صهیونیستی توصیف کرد.
وسام عفیفه افزود: تا به حال این نوع جنایت علیه خبرنگاران فلسطینی را تجربه نکرده ایم. خبرنگاران در گذشته فقط اخبار را منتشر می کردند اما حالا خود به خبر تبدیل شده اند.
ویهمچنین گفت: پیام ما به دنیا این است که می مانیم و این بخشی از رسالت و کار ماست، عقب نشینی نخواهیم کرد. وقتی یک کودک فلسطینی از زیر آوار بیرون می آید اما به دستش علامت پیروزی را نشان می دهد پس ما خبرنگاران نیز بر اساس مسئولیت ملی، اخلاقی و حرفه ای مان باید بر سر کارمان باقی بمانیم.
- نویسنده : محرم محمدیان
- منبع خبر : صفای خبر
https://safayekhabar.ir/?p=3452
Wednesday, 11 December , 2024