مراقب سامندان عزیز باشیم،زیرا ،بزرگ شدمان را مدیون آنان هستیم. از نظر روانشناسان، سن سالمندان از حدود ۶۰ تا ۶۵ سال آغاز می شود، یعنی زمانی که اغلب مردم بازنشسته می شوند. اما ،به طور قطع، نمی توان برای آن سن تعیین کرد ،زیرا یک فرد ۶۵ ساله می تواند امید به زندگی برای ۱۲ […]

مراقب سامندان عزیز باشیم،زیرا ،بزرگ شدمان را مدیون آنان هستیم.

از نظر روانشناسان، سن سالمندان از حدود ۶۰ تا ۶۵ سال آغاز می شود، یعنی زمانی که اغلب مردم بازنشسته می شوند.
اما ،به طور قطع، نمی توان برای آن سن تعیین کرد ،زیرا یک فرد ۶۵ ساله می تواند امید به زندگی برای ۱۲ سال آینده را داشته باشد. و اگر تا ۸۰ سالگی دوام آورد ممکن است ۱۰ سال دیگر هم زندگی کند. از نظر متخصصان، سن تقویمی شاخص ناقصی برای برآورد عملکرد و کفایت افراد است. زیرا افراد از لحاظ زیستی به صورت های مختلفی پیر می شوند. سالخوردگان پیری که شکننده و بیمار و ضعیف هستند و سالخوردگان پیرجوانی که علی رغم سنشان بدن سالمی داشته و جوان به نظر می رسند.
ازطرفی ،برخی معتقدند ،سالمندی ازهمان بدو تولد انسان آغازمی شود.
اکنون ،جهان در حال تغییر وتحول زیادی است و با افزایش سریعی در تعداد و نسبت جمعیت سالمندان رو به رو است.
کارشناسان ،داشتن روابط اجتماعی ،فعالیت بدنی وورزش ،تغذیه مناسب ،ارتباط معنوی ،نداشتن فشارواسترس واضطراب ،معاشرت با اعضای خانواده ،دوستان وهمکاران و….را ازمهمترین عوامل برای داشتن زندگی بهتر در دوران سالمندی ،اعلام می کنند.
باید ،اجازه داد ،سالمندان عزیز ،خودشان کنترل زندگی را به دست بگیرند. احساس کنترل، استقلال و همنیطور، هدف به زندگی افراد معنی می بخشد، فرقی نمی کند چند ساله باشند. سرگرمی ساده مانند باغبانی برای آن ها عالی است.

همچنین ،معاشرت با دوستان و همسن و سالان، سرگرمی های ساده، تغذیه سالم و توجه به دیگر نیازهای سالمندان کمک ویژه ای به سالخوردگان برای داشتن زندگی سالم در آسایش و آرامش خواهد کرد.
بابررسی زمانهای نه چندان دور، می توان پی برد به اینکه، در زمان‎های گذشته تعداد اندکی از افراد به سنین کهولت و پیری می‎رسیدند، اما در جهان کنونی پیشرفت‎های فناوری و بهداشتی باعث شده تا افراد سال‎های بیش‌تری عمر کنند و مرگ آن‌ها در سنین بالاتری اتفاق افتد، در نتیجه در حال حاضر افراد بیش‌تری می‌توانند سنین پیری را تجربه کنند.
گفته می شود:جمعیت سالمندی ایران در حالی فربه‌تر می‌شود که تنها طی دو دهه آینده دو برابر خواهد شد و شاید تا سال ۱۴۳۵ از یک سوم جمعیت کشور هم عبور کند.
به هرحال ،شاید شما هم، تجربه زندگی با افراد سالمندوباتجربه را داشته اید.قدرشان رابیشتر بدانید و از تجربیات مفیدی که به سختی آنرا کسب کرده اند، بی منت و رایگان فرابگیرید.افرادسالمند،بی ریا هستندودرانتقال آنچه را در طول عمرشان که بالا وپایین زیادی داشته است را بدست آورده اند به درستی یادبگیرید .زیرا درمسیرسختی که درجریان زندگی انسانها وجود دارد ،تجربیات مفید آن‌ها کمک حال فرزندان و دانش آموزان ودانشجویان و محققان و … بطورحتم خواهد بود.
بزرگان زندگی را تا زمانی که می توانید، رهایشان نکنید.چون تکرارشدنی نیستند.
به امید احترام به بزرگان و پیشکسوتان وسالمندان عزیز.
الهی که همیشه سایه شان برسراعضای خانواده وفامیل وبستگان ودوستان وجامعه باشد.
اول اکتبر و نهم مهرسال ۱۴۰۱برابر است با روز جهانی سالمندان این روز عزیز و بزرگ مبارک همه تاجرسران خانوارهای ایرانی …
دلشان همیشه خوشه و چهره زیبایشان همیشه خندان.
آمین یا رب العالمین

  • نویسنده : محرم محمدیان
  • منبع خبر : صفای خبر