شرکت های دانش بنیان و فناور، عرصه نوینی از کارآفرینی در کشور است.

شرکت های دانش بنیان و فناور،عرصه نوینی ازکارآفرینی
مشاور استاندار در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان با اشاره به پتانسیل و ظرفیت های بالای استان آذربایجان شرقی خصوصا شهر تبریز در حوزه صنعت گفت: تبریزبه لحاظ تاریخی صنعتی ترین پایتخت جهان اسلام بوده و هم اکنون جریان به وجود آمده توسط شرکت های دانش بنیان و فناور در سطح استان نسل جدیدی از کارآفرینان را در کشور ایجاد کرده است.
عبدالرضا فلاح افزود : تلاش ما این است که شرکت های فناور و دانش بنیان توسعه پیدا کنند وگردش مالی و اشتغال زایی بالا ایجاد نمایند وبه صاحبان برند و کسب و کار های معتبر در کشور تبدیل شوند.
مشاور استاندار در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان با بیان اینکه ،مطابق هدف گذاری ها و برنامه ریزی های انجام شده ، کسب سهم حداقل ۲۰ درصدی از اقتصاد کشور توسط شرکت های دانش بنیان مد نظر بوده و به مرور به این سمت پیش خواهیم رفت افزود: در آذربایجان شرقی، حوزه دانش بنیان را به عنوان یکی از محور های توسعه استان در نظر گرفتیم و حمایت های ویژه ای از این حوزه انجام می دهیم.
فلاح ،همچنین بابیان اینکه ، از محل تبصره ۱۸ که سهم آذربایجان شرقی ۱۰۵۰ میلیارد تومان بوده تا امروز ۱۶۵۰ میلیارد تومان محقق شده است گفت :در واقع آذربایجان شرقی در خصوص اعتبارات موضوع این ماده ،حدود ۱۲۸ درصد عملکرد داشته است.
وی همچنین افزود: از محل سایر منابع استانی هم ،بخشی از اعتبارات را برای حمایت از حوزه دانش بنیان کنار می گذاریم .
به گفته مشاور استاندار، ۱۰ درصد از محل اعتبارات بند ب تبصره ۱۶ برای حمایت از شرکت های دانش بنیان اختصاص یافته و توسعه و افزایش سرمایه صندوق های پژوهش و فناوری استان برای پشتیبانی از شرکت های فناور و دانش بنیان هم در دستور کار استان است.
سعید جعفری راد/رئیس پارک علم و فناوری استان هم با اشاره به آمار شرکت های دانش بنیان در سطح کشور و مقایسه استانی تعداد این شرکت ها گفت: در حال حاضر، آذربایجان شرقی به لحاظ تعداد شرکت های دانش بنیان مورد تایید معاونت علمی ریاست جمهوری رتبه پنجم کشور را دارد و هدف گذاری انجام شده در پارک ،ارتقای رتبه استان به رتبه دوم کشوری تا انتهای سال ۱۴۰۴ است.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم،تحقیقات و فناوری هم ، پرداخت ۱۰ درصد از بودجه تملک دارایی استان ها به طرح های دانش بنیان ،فناوررا خواستار شد.
دکتر علی خیرالدین در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی افزود: بر اساس ماده ۳۴ ضوابط اجرایی بودجه کشور،۱۰ درصد از بودجه تملک دارایی استان ها به طرح های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک های علم وفناوری در نظر گرفته شده است که پرداخت این اعتبار می تواند کمک بزرگی به اکوسیستم فناوری و نوآوری هر استان باشد.
زین العابدین رضوی خرم ،استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره به نیازهای فناورانه صنایع موجود در استان به فناوری گفت:باید اقدامات در حوزه های علمی وفناوری منجر به تولید محصولات فناورانه باشد که نیاز بازار و صنایع را مرتفع سازد.
دانش بنیان شدن، امتیازات بی شماری را در اختیار شرکت ها و موسسات قرار داده است و این امتیازات موجب شده تا این مراکز بتوانند با خیالی آسوده تر اقدام به تولید کنند.
برخی از مهم ترین امتیازاتی که گواهی دانش بنیان به همراه دارد عبارت اند از:
اختصاص اعطای امتیاز و ارتقا رتبه هیئت علمی اساتید (بین ۱۰ تا ۱۵ امتیاز)
اعطای امتیاز در مناقصات (بین ۱۰ تا ۱۵ امتیاز)
امکان انعقاد قرارداد دولتی بدون حضور در مناقصه (تا سقف۱۵% بودجه آن نهاد دولتی)
داشتن اولویت و تقدم در راستای استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری
دارای اولویت واگذاری سهام مراکز پژوهشی دولتی پوشش بیمه ای ریسک تحقیق و توسعه
عدم نیاز به دریافت حساب بیمه ای در پایان قرارداد ها
داشتن مجوز استقرار و کار اداری در املاک مسکونی
امید است ، فعالان اقتصادی و صنعتی در استان با تکیه برحمایتها ،تمهیدات وامکانات ایجادشده ازسوی دولت برای شرکتهای فناورودانش بنیان ،با آسودگی خیال ،برای ایجاد مراکز صنعتی و بومی گام برداشته وبتوانند به راحتی ،اشتغال پایدار برای فراد جویای کار فراهم کنند .

  • نویسنده : محرم محمدیان
  • منبع خبر : صفای خبر