ششمين جشنواره انار و انجير جلفا با حضور رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي و جمعي از مديران استاني و محلي با تجليل از انارکاران و توليد کنندگان و بهره برداران انار و انجير در منطقه مرزي نوردوز شهرستان جلفا برگزار شد.

به گزارش صفای خبر، فرماندار شهرستان جلفا در اين جشنواره گفت: هدف ما از اين جشنواره ارزش گذاري به کار روستائيان و انگيزه بخشي براي اقدامات کشاورزان عزيز است.


اسماعيل عطاپور با بيان اينکه اهداف ما اين است که اين کشاورزان با نهايت بهره وري محصولات خود را به بازار عرضه نمايند خطاب به مسئولين حاضر گفت: براي توسعه اين مسائل نياز است تا حوزه تحقيقات جهاد کشاورزي به اين صنعت کمک کند تا کشاورزان زحمات خود را با بهترين بسته بندي و بازاريابي عرضه کنند.
وي به موقعيت برگزاري جشنواره اشاره کرد و گفت: يکي از پيام هاي اين جشنواره پيام جشن در نقطه صفر مرزي است با تاکيد بر نيازهاي باغداران گفت: تامين مالي و اعتبارات مالي يکي از مهمترين خواسته هاي روستائيان کشاورز است که لازم است مورد توجه قرار گيرد.
امام جمعه شهرستان جلفا نيز با اشاره به اهميت انار و انجير در قرآن کريم توضيح داد: خداوند متعال در قرآن وقتي از مظاهر قدرت ياد مي‌کند، وقتي آنها را مي شمارد در شمار آن نعمات به انار و انجير اشاره مي کند.
حجت الاسلام اسماعيل هادوي خطاب به مسئولين شهرستان جلفا گفت: اجازه بدهيد اين روستائيان با زبان ساده خود با مسئولين صحبت کنند و مشکلاتشان را مطرح نمايند، شما سعي کنيد تسهيل گري کرده و براي حل مشکلات توليد کنندگان تلاش کنيد.
امام جمعه جلفا از مديران حاضر خواست ضمن حمايت، پرداخت غرامت خسارتهاي احتمالي و پيدا کردن بازار، فرآوري محصولات توليدي کشاورزان و… تلاش کنند.
نماينده مردم مرند و جلفا در مجلس شوراي اسلامي نيز با بيان امنيت منطقه، گفت: اينجا نقطه اي است از بهشت در خط صفر مرزي که اکنون در امنيت کامل نشسته و جشن گرفته ايم.
معصومه پاشايي به تاثير حضور مردم تاکيد کرد و گفت: حضور مردم تضمين گر امنيت و جشن امروز باعث حفظ امنيت است.
وي ادامه داد: نگاه غلط باعث شده است امکانات را به مرکز ببريم در صورتي که چقدر از اين مناطق نخبه به مراکز مي فرستيم؟ به دليل اينکه زيرساخت ها در اين منطقه فراهم نشده است.
پاشايي در پايان گفت: بصورت ويژه از هنگ مرزي تشکر مي کنم، اينکه در کنار رزمايش جشن گرفته ايم مرهون زحمات اين عزيزان است.


محمد اسکندري مدير‌کل امور روستايي و شوراهاي استانداري آذربايجان شرقي با بيان اينکه يکي از سياستهاي اساسي دولت اقتصاد و معيشت روستاها است ادامه داد: هر طرحي که داراي توجيه اقتصادي داشته باشد بدون هيچ گونه بروکراسي اداري تسهيلات در اختيار باغداران بگذاريم تا در راستاي توليد قدم بردارند.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان جلفا در ابتداي اين جشنواره گفت: براي سه هزار نفر با اعتباري ۱۵۰ ميليارد تومان در اين منطقه شغل ايجاد شده است و براي هر يک هکتار باغ يک نفر بصورت مستقيم شغل ايجاد شده است.
رضا عباسي با بيان اينکه از ۱۱۶۰ هکتار يکانات ۴۰۰ هکتار را تحويل داده شده و قرار است بزودي افتتاح شود خبر داد: در خصوص ارزش گلخانه اي شهرستان جلفا رتبه اول را در کشور از آن خود کرده است.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان جلفا با بيان اينکه در بخش شيلات با توجه به رودخانه ارس صادرات قزل آلا و خاويار را داريم گفت‌: در ۶ ماهه اول سالجاري نزديک ۳۶ هزار تن ترانزيت داريم.
وي با بيان اهميت برگزاري جشنواره انار و انجير گفت: در اين منطقه ۵۰۰ هکتار انار و ۱۰۰ هکتار انجير داريم و پيش بيني کرده ايم امسال ۵ هزار تن انار و ۱۱۰۰ تن انجير توليد شود.
سرپرست معاون فرهنگي، اجتماعي و گردشگري سازمان منطقه آزاد ارس گفت: يکي از ظرفيت هاي ويژه اين منطقه حوزه کشاورزي و باغات آن است.
محسن محمدزاده به ميزان صادرات محصولات منطقه اشاره کرد و گفت: صادراتي که در حوزه خشکبار، ميوه جات در سال ۱۴۰۰ داريم، در مجموع در رتبه سوم قرار گرفته ايم که نشان از ارزش بالاي اقتصادي آن است.
وي خاطرنشان کرد: ۵۸۰۰ نفر آمار شاغلين کشاورزي در شهرستان جلفا است.
رئيس مرکز جهاد کشاورزي سيه رود نيز در حاشيه بازديد از باغات انار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۵۰۰ هکتار باغات انار در جلفا داريم که ۴۱۰ هکتار باغات بارور بوده و از هر هکتار ۱۴ هزار تن برداشت داريم؛ ارقام کشت شده قزل قابخ، رباب و… وجود دارد.
شهريار محمداوغلي افزود: عمدتا فرآوري رب و انار در اين منطقه صورت مي گيرد.
وي با بيان اينکه ۱۱۰ هکتار باغات انجير داريم که بطور متوسط از هر هکتار ۱۰ تن برداشت داريم تکميل کرد: ۳۰۰ نفر باغات انجير و ۸۰۰ نفر در باغات انار مشغول به کار هستند.
رئيس مرکز جهاد کشاورزي سيه رود به علت کاهش قيمت ها پرداخت و گفت: بدليل عرضه و توليد بالا قيمت نسبت به سال قبل کاهش يافته است.
وي در پايان با بيان اينکه هر فصل کلاسهاي ترويجي براي باغداران داريم، افزود: انار ميزان مصرف آبي زيادي ندارد اگر چه بحران آب به اين منطقه نيز تاثير گذاشته است.
باغدار “کريم عالي زاده” در روستاي کردشت نيز در جمع خبرنگاران گفت: در هرس و زمان کاشت و آبياري انار و انجير مشکل داشته و نياز به برگزاري کارگاه هاي آموزشي داريم.
وي ادامه داد: در بحث آب مشکل داريم و لازم است تدابير لازم اتخاذ شود، وقتي مي‌خواهيم کاشت کنيم مانع ايجاد مي کنند در حالي که اينجا اراضي اجداد و آبادي ما است.
عالي زاده با اشاره به اينکه قيمت محصول توليدي به صرفه نيست گفت: دولت مي‌تواند براي اين مشکل کارخانه اي در اين منطقه ايجاد کرده و فرآوري کند.

  • نویسنده : سردبیر
  • منبع خبر : صفای خبر