به گزارش صفای خبر، یونس ژائله در جلسه کمیته انرژی کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تبریز استفاده دولت از توان بخش خصوصی در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری تصدّی گری به بخش خصوصی به ویژه در حوزه تولید انرژی را ضروری دانست.
وی ادامه داد: دولت باید از توان بخش خصوصی بهره برده و برای کاهش تصدّی گری و واگذاری بسیاری از امور اقتصادی همچون تولید و توزیع برق به بخش خصوصی اقدام کرده و فعالان اقتصادی را در امور مهم مشارکت دهد.
ژائله تصریح کرد: از تمامی مدیران و مسئولان دولتی به خصوص در حوزه انرژی می خواهیم با قطعی برق و گاز، موجبات تعطیلی و ناامیدی واحدهای تولیدی را فراهم نسازند چرا که قطعاً درآمد و اشتغالزایی این واحدها به نفع مردم استان خواهد بود.
رییس اتاق تبریز با بیان اینکه در کنار ضرورت حل مشکلات این حوزه توسط مسئولان دولتی، بخش خصوصی نیز وظایفی بر عهده دارد که باید نسبت به انجام آن ها اقدام کند خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری بر روی انرژی های پاک و تجدیدپذیر یکی از مواردی است که در این حوزه می تواند موثّر باشد.
وی افزود: ایجاد کارخانه تولید سلول های خورشیدی در استان می تواند راهکاری در این زمینه باشد که این امر را می توان در قالب کنسرسیوم عملی کرد تا علاقه مندان بتوانند سهامدار مجموعه باشند.
ژائله بر ضرورت برنامه ریزی واحدهای تولیدی در راستای اصلاح و بهبود مصرف انرژی و خرید ماشین آلات مدرن تاکید کرد و گفت: هم اکنون اکثر ماشین آلات واحدهای تولیدی، انرژی بر و غیراستاندارد هستند که تسهیلات بازسازی و نوسازی سازمان گسترش و نوسازی صنایع می تواند کمک بزرگی برای واحدهای تولیدی به شمار برود.
رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست با تاکید ویژه بر اهمیت بخش انرژی برای صنایع گفت: هم اکنون صنایع ما در فصل تابستان با مشکل قطعی برق و در زمستان با قطعی گاز مواجه هستند که با وجود تداوم این جلسات طی چند سال گذشته، متاسفانه این مشکلات پابرجا باقی مانده است.
مسعود بنابیان با انتقاد از عدم سرمایه گذاری در حوزه برق استان گفت: صنایع همواره در موضوع قطعی ها، مظلوم واقع شده و جزو اولین مشترکانی بوده اند که گاز و برق آن ها قطع شده است در حالی که اگر خللی در روند تولید استان رخ دهد، ضربه آن متوجه تمامی مردم خواهد بود.
وی ادامه داد: طی چهار سال گذشته، نرخ سرمایه گذاری از نرخ استهلاک صنایع پایین تر بوده است که این امر زنگ هشداری برای مسئولان است که فکری به حال عرصه تولید و صنعت داشته باشند چرا که با این روند طی سال های آتی، صنعت کشور رو به تعطیلی خواهد رفت.
فعالان بخش خصوصی نیز در این جلسه از مشکلات قطعی گاز در زمستان و تهیه سوخت دوم یا جایگزین و بروکراسی های طولانی آن سخن گفتند.
افزایش چشمگیر قیمت برق صنایع از سال آتی و لزوم توجه به سرمایه گذاری برای تولید برق نیز از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
اعضای جلسه همچنین اعلام برنامه محدودیت مصرف برق و گاز قبل از اعمال آن را خواستار شدند تا به دنبال آن، برنامه ریزی و مدیریت مصرف، امکان پذیر باشد.
همچنین فعالان حوزه تولید فولاد نیز بر لزوم تامین گاز نیروگاه، تامین زمین مناسب، مشارکت سیستم بانکی و امکان خودمصرفی برق نیروگاه های مجموعه خود تاکید کردند.
Wednesday, 11 December , 2024