واژه مزاحم مجازات‌های قانونی وبکارنبردن آن در فرهنگ فارسی معین، مزاحم، باعث زحمت و آزار دهنده، معنی شده است. با اندکی تامل، درزندگی روزمره، اگر بنگریم و دقت کنیم، انسان‌ها به ویژه شهرنشینان ،دربرخوردها ،رفت و آمدها، ارتباطات وتماس‌های تلفنی و پیامک و … بارها،  از کلمه مزاحم، بیشتر استفاده می‌کنند. گاهی ممکن است افراد […]

واژه مزاحم
مجازات‌های قانونی وبکارنبردن آن
در فرهنگ فارسی معین، مزاحم، باعث زحمت و آزار دهنده، معنی شده است.
با اندکی تامل، درزندگی روزمره، اگر بنگریم و دقت کنیم، انسان‌ها به ویژه شهرنشینان ،دربرخوردها ،رفت و آمدها، ارتباطات وتماس‌های تلفنی و پیامک و … بارها،  از کلمه مزاحم، بیشتر استفاده می‌کنند.


گاهی ممکن است افراد در زندگی اجتماعی خود با اشخاصی مواجه شوند که با حرکات و حرف.های خود برای آن ها ایجاد مزاحمت می‌کنند، به گونه ی که تحمل کارها و حرفهای آن ها برای افراد طاقت فرسا می شود، مزاحم تلفنی هم جز این مزاحمت های عمومی و اجتماعی می باشد به این صورت که افرادی با در دست داشتن تلفن اقدام به زنگ زدن های مکرر و یا فرستادن پیامک‌های مبتذل و غیر اخلاقی به صورت ناشناس، به دنبال آزار و اذیت این افراد می‌باشند، تا جایی که تکرار این اعمال موجب سلب آسایش از افراد می شود.
انواع مزاحمت‌ها عبارت اند از:
۱- مزاحمت بانوان و اطفال
۲- مزاحمت ملکی
۳- مزاحمت همسایه آزاری
۴- مزاحم تلفنی
۵- پیامک های مزاحم
۶- مزاحم ازحق
دراین میان ،طبق قانون ،برای رهایی از شر مزاحمت‌ها وافراد مزاحم ،مجازات‌هایی درنظرگرفته شده است.
بر اساس ماده ۶۴۱ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر فردی که به وسیله ی تلفن یا سایر وسایل مخابراتی مزاحم افرادی دیگر شود و این مزاحمت موجب سلب آسایش و آرامش از دیگری شود به حبس یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.
براساس قانون ،برای هرکدام از مزاحمت‌ها که از حساسیتی برخوردارند مجازاتهایی در نظر گرفته شده است که با مراجعه به وکلا می‌توان به کمک آنان از بیشترمزاحمت‌ها رهایی یافت.
از طرفی امید است انسان‌ها از کاربرد این کلمه که دارای مجازات است استفاده نکنند.

  • نویسنده : محرم محمدیان
  • منبع خبر : صفای خبر