انرژی خورشیدی چراهای استفاده نکردن از پنل‌های خورشیدی در شهر گوتنبرگ سوئد در بیشتر ایستگاه های اتوبوس، با انرژی خورشید میتوانید تلفنتان را شارژ کنید و از وای‌فای رایگان استفاده کنید ! ایران ۱۲ماه سال خورشید قابل مشاهده است اما سوئد ۶ماه ! تاریخچه فتوولتائیک برخلاف تصور همگان که انرژی های تجدیدپذیر را انرژ یهای […]

انرژی خورشیدی
چراهای استفاده نکردن از پنل‌های خورشیدی
در شهر گوتنبرگ سوئد در بیشتر ایستگاه های اتوبوس، با انرژی خورشید میتوانید تلفنتان را شارژ کنید و از وای‌فای رایگان استفاده کنید !
ایران ۱۲ماه سال خورشید قابل مشاهده است اما سوئد ۶ماه !

تاریخچه فتوولتائیک
برخلاف تصور همگان که انرژی های تجدیدپذیر را انرژ یهای نو می دانند استفاده از این انرژ ی ها در قرن های گذشته بسیار متداول بوده است. که می توان به استفاده ار انرژی باد و آب در آسیاب های بادی و آبی و یا استفاده از انرژی خورشید در تهیه آتش یا گرم کردن آب اشاره نمود. کاربرد انرژی خورشیدی به قرن هفتم قبل از میلاد مسیح باز می­ گردد. اولین جرقه ­ی استفاده از انرژی خورشیدی به منظور تولید برق با کشف اثر فتوولتاییک توسط دانشمند فرانسوی به نام ادموند بکرل در سال ۱۸۳۹ زده شد.
در سال ۱۸۷۳دانشمندی انگلیسی به نام ویلوبی اسمیتدر یافت که عنصر سیلینیوم در مقابل نور واکنش نشان می­ دهد و این عنصر از نظر توانایی هدایت الکتریکی رابطه ای مستقیم با مقدار نور دریافتی دارد. در سال ۱۸۸۲ چارلز فریتس اولین سلول فتوولتاییک با حالت جامد از جنس سلنیوم با روکش طلا را با موفقیت ساخت که بازده­ی آن تنها ۱% بود. پس از آن هدف دانشمندان بر روی افزایش بازده­ی سلول­ های فتولتاییک متمرکز شد که تحقیقات و آزمایشات گسترده­ ای صورت گرفت. در سال ۱۹۵۴ سه دانشمند آمریکایی اولین سلول فتوولتائیک سیلیکونی را توسعه دادند، اولین سلول خورشیدی توانائی این را داشت که برق کافی را از طریق خورشید برای تجهیزات الکترونیکی فراهم نماید. در این برهه ­ی زمانی با آگاه شدن مردم از کمبود منابع سوختهای فسیلی و اثرات مخرب استفاده از آن­ها بر زندگی انسان ها، ضرورت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، جوامع پیشرفته را بر آن داشت که تمایل بیشتری به استفاده از این منابع به طور گسترده داشته باشند. فناوری سامانه های فتوولتاییک فناوری باشکوه ­تری نسبت به دیگر فناوری ها است. این فناوری یکی از بزرگترین برنامه های در حال اجرای وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا می باشد. در سال۱۹۸۲ اولین پارک خورشیدی در مقیاس مگاوات با ظرفیت ۱مگاوات با سیستم دنبال­ کننده دو محوری توسط شرکت آرکو سولار در هسپریا کالیفرنیا ساخته شد. به دنبال آن در سال ۱۹۸۳ یک نیروگاه ۵ مگاواتی در دشت کریزیو کالیفرنیا احداث شد.در سال ۲۰۰۴ که قانون اصلاح تعرفه در آلمان تصویب شد صدها نیروگاه خورشیدی با ظرفیت­ های بالا در آلمان و نقاط مختلف جهان ساخته شد. با معرفی قانون تعرفه در سال ۲۰۰۸ اسپانیا با بیش از ۶۰ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت بیش از ۱ مگاوات به بزرگترین بازار نیروگاه­ های خورشیدی تبدیل شد. کشورهای ایالات متحده امریکا، چین، هند، فرانسه، کانادا و ایتالیا در میان کشورهای دیگر از بزرگ­ترین بازار­های این تکنولوژی به حساب می ­آیند که در حال حاضر چین با ظرفیت تولید ۴/۷۷ گیگاوات رتبه اول در تولید برق از انرژی خورشیدی را دارا می باشد. استفاده از سامانه های فتوولتاییک در ایران اولین بار در سال ۱۳۸۸ با ظرفیت ۲۵ کیلو وات در شیراز احداث شد.


آیا میدانید؟استرالیای ۲۴ میلیون نفری اکنون ۳ میلیون نیروگاه تجدیدپذیر مقیاس کوچک دارد که نیروگاه خورشیدی کوچک و آبگرمکن خورشیدی بخش اعظم آنرا تشکیل می دهد.
از هر پنج خانه در استرالیا یک خانه نیروگاه خورشیدی پشت‌‌‌بامی دارد.
کشورآلمان قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ سهم تولید برق از انرژی تجدید پذیر را به ۴۵% و تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰۰% برساند.
با وجود اینکه آلمان تنها از ۱۱۵ روز آفتابی در سال برخوردار است، نیمی از مردم آن کشور از انرژی خورشیدی استفاده می کنند.

ایران در سال ۳۰۰ روز آفتابی دارد
کشورچین،همچنین ، اولین بزرگراه با کفپوش سلول‌های خورشیدی را افتتاح کرده است .
این برق صرف روشنایی بزرگراه و تامین برق علائم رانندگی شده و مازاد آن به خانه‌های مجاور منتقل می‌شود.
باتوجه به اینکه درهمه شهرها وروستاهای ایران عزیز درطول سال ،خداوندباریتعالی محبت کرده ونعمات فراوانی را نصیب مردم ایران کرده است ،وجود آفتاب وگرمای آنست که به لحاظ نبودمدیریت صحیح ومنطقی نمی توان ازمزایای آن بهره مند شد؟
پنل های خورشیدی ونصب آن درهمه مکانهابه خصوص درمحل های عمومی واضافی وبامهای ادارات ودستگاهها ونهادهای عمومی وخصوصی وحتی ساختمانهای بلندونیمه بلندوحتی یک طبقه هم می توان ازمزایای این نعمت رایگان خداوندی بهره مند شد؟
مسئولان شرکت نیرو ومقامات ارشد دربیشترنشست وهمچنین دررسانه ها ازصرفه جویی برق و…سخن به میان می آورندواین درحالی است که سال ۱۴۰۰بیشترین قطعی برق را شاهد بودیم ودراین میان به بیشترصنایع وواحدهای تولیدی وحتی منازل وادارات و…خسارتهایی واردشد؟
نبودمدیریت برای هماهنگی ادارات ودستگاهها و..برای بهره مندی ازپنل های خورشیدی ،باعث هدررفت منابع و انرژی ها می شودکه با برنامه ریزی ساده واصولی می توان به انرژی پاک ورایگان دست یافت؟
*اعطای تسهیلات به متقاضیان احداث نیروگاه خورشیدی واجبارکردن ادارات ونهادها ودستگاههای عمومی وخصوصی وحتی منازل می توان ،همیشه وبدون دغدغه وبا توجه به افزایش گرما درفصل تابستان و…به انرژی پاک وبی منت دست یافت.
درتبریز ،شهرداری تبریز درمناطق ونواحی وحتی درایستگاههای اتوبوس شرکت واحد وهمچنین شرکت آب وفاضلای شهری استان درمرکز،بااستفاه ازپنل های خورشیدی دراین گام،پیشگام هستند.
امید است مدیران ارشد استان هم به مدیران همه دستگاههای استان دستردهندتا بانصب پنل‌های خورشیدی به مدیریت صحیح استفاده ازبرق وهمچنین برای پیشگیری از قطعی برق کمک کنند.

  • نویسنده : محرم محمدیان
  • منبع خبر : صفای خبر