مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خبر داد: این استان در سال جاری با تولید ۱۰ درصد گردوی کشور به میزان ۲۳ هزار تن، رتبه دوم تولید این محصول را به خود اختصاص داد.

به گزارش صفای خبر؛ محمدباقر بی‌پروا با اشاره به اینکه میانگین تولید گردو از باغهای استان در هکتار سه تن است افزود: سطح زیر کشت و تولید گردو در سطح باغات بارور استان ۱۵ هزار و ۲۰۵ هکتار و سطح باغات غیربارور۵۳۳ هکتار است.

وی ادامه داد: حدود ۸۰ درصد تولید گردوی استان معادل ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن به صورت تازه خوری و ۲۰ درصد بقیه معادل چهار هزار و ۵۰۰ تن در صنایع غذایی مصرف می‌شود.

بی پروا با بیان اینکه همدان دارای رتبه نخست تولید گردو در کشور است افزود: بر اساس برآورد‌های اولیه میزان تولید گردو در سال جاری بیش از ۴۵ هزار تن پیش بینی شده بود، ولی بر اثر سرمازدگی در اکثر شهرستان‌ها حدود ۲۲ هزار تن محصول از بین رفت.

وی اضافه کرد:  ارقام بومی گردو ۹۶ درصد سطح زیر کشت باغهای استان را تشکیل می‌دهد و چهار درصد ارقام اصلاح شده از قبیل چندلر، فرنور، فرنت، فرانکت، هاوارد و ارقام نخبه محلی است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت گردو در شهر‌های عجب شیر به میزان سه هزار و ۲۶۴ هکتار، مراغه به میزان ۲ هزار و ۳۰۶ هکتار، اسکو به میزان یک هزار و ۷۸۸ هکتار و آذرشهر یک هزار و ۲۶۰ هکتار است که این شهر‌ها به ترتیب در رتبه‌های اول تا چهارم تولید این محصول در استان قرار دارند.

بی پروا افزود: سرشاخه کاری درختان گردو با ارقام برتر اصلاح شده و نخبه محلی با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح و کنترل شیوع آفت «کرم خراط» در حال حاضر در سطح استان بیش از ۵۰۰ هکتار انجام شده که با استقبال باغداران استان در حال افزایش است.

  • نویسنده : سردبیر
  • منبع خبر : صفای خبر