خريد گندم در آذربايجان شرقي با افزايش ۸۰ درصدي از مرز 400 هزارتن گذشت.
به گزارش صفای خبر؛ رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي از خريد ۴۰۰ هزار تن گندم در استان طي سالجاري تا پايان مردادماه خبر داد و گفت: اين ميزان، افزايش ۸۰ درصدي نسبت به سال گذشته داشته و با وجود شرايط نامساعد جوي چون افزايش دما، کاهش بارندگي، سرمازدگي و خشکسالي شديد در استان، در راستاي اجراي طرح «جهش توليد در ديمزارها» حاصل شده است.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان، اکبر فتحي روز پنجشنبه، دوم شهريورماه در نشست خبري که به مناسبت گراميداشت هفته دولت و در راستاي برنامه هاي کميته محروميت زدائي و آباداني کنگره ملي بزرگداشت ۱۰ هزار شهيد استان آذربايجان شرقي و با هدف تبيين عملکرد ۲۴ ماهه نخست دولت سيزدهم در بخش کشاورزي استان برگزار شده بود اظهار کرد: تنها بخش کوچکي از وجوه مربوطه به کشاورزان پرداخت شده که با پيگيريهاي انجام شده و قول مساعد در سطح کلان، هفته آتي ۵۰ هزار ميليارد تومان به کشاورزان فروشنده گندم پرداخت خواهد شد.
وي با اشاره به شعار سالجاري، اظهار کرد: بخش کشاورزي در هر دو مورد «رشد توليد و مهارت تورم» وظيفه مند بوده و بايد اقداماتي را در اين حوزهها انجام دهد؛ بنابراين از همان ابتداي سال، بيشتر در حوزه رشد توليد زيربخشهاي مختلف کشاورزي، برنامه ريزيهايي انجام و ابلاغ شدند.
وي افزود: براي مهار تورم نيز علاوه بر رشد توليد، تنظيم بازار و ساماندهي شبکه بازاررساني محصولات نيز ميتواند موثر باشد؛ بنابراين، استانداري آذربايجان شرقي، برنامهاي را در راستاي مهار تورم تهيه و به زيربخشهاي مختلف ابلاغ کرده است.
وي خاطرنشان کرد: بخش کشاورزي، وظيفه ايجاد امنيت غذايي يعني فراهم سازي غذاي کافي و سالم را براي کل جمعيت برعهده دارد. منابع تامين کننده اين امنيت غذايي در بخش کشاورزي همچون آب در معرض انواع خطرات قرار داشته و روز به روز در حال کاهش است، اما با فعاليت شبانه روزي قشر زحمتکش کشاورز و همدلي بين کارشناسان اين بخش، علي رغم تمام نابسمانيها و ناملايمات جوي، بخش کشاورزي موفق عمل ميکند.
فتحي افزود: در دو سال دولت سيزدهم، نزديک به ۱۰۰ هکتار به گلخانههاي استان اضافه شده و بيش از ۱۰۰۰ هکتار ديگر نيز در قالب شهرکهاي گلخانهاي و گلخانههاي ديگر در دست اجرا داريم که با بهره برداري از آنها، استان ميتواند ادعاي خودکفايي در حوزه گلخانه کند. وي با اشاره به مشکل عدم وجود الگوي کشت بخش کشاورزي در سالهاي گذشته، گفت: اين الگو از ابتداي سالجاري به صورت رسمي تدوين و ابلاغ شده و در استان نيز به تفکيک هر شهرستان و متناسب با شرايط اقليمي و اقتصادي، مشخص و در اختيار کشاورزان قرار گرفته است. الگوي کشت، يک موضوع فراقوهاي است و دستگاههاي مختلف و قوا در آن دخيل هستند و نيازمند حمايت ساير دستگاهها هستيم.
وي تاکيد کرد: اکنون حدود ۸۵ درصد از الگوي تعريف شده در بخش کشاورزي استان اجرايي شده و اين ماده قانوني که سالها مغفول مانده بود، طي دو سال اخير در حال اجرايي شدن است.
رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي در خصوص کشت قراردادي، تشريح کرد: کشت قراردادي، با توجه به کوچک بودن قطعات و ظرفيت غيراقتصادي واحدهاي توليدي يکي از اصول کشاورزي است و بايد در قالب آن، به دنبال پشتيبانهايي برويم که بتوانند اين واحدها را پوشش دهند. کشت قراردادي ابتدا با دو محصول گندم و کلزا آغاز شده و اکنون براي ساير محصولات حتي محصولات باغي و ميوه و به خصوص سيب تدوين شده است.
وي با اشاره به وضعيت مکانيزاسيون کشاورزي استان، افزود: اقدامي که طي يک سال گذشته در استان انجام گرفته و حتي در کشور بي نظير بوده است، افزودن ۱۸۷ دستگاه کمباين طي يک سال گذشته به ناوگان ماشين آلات بخش کشاورزي استان بوده که در اين راستا ضريب مکانيزاسيون کشاورزي استان نيز از متوسط کشوري بالاتر است.
وي در خصوص وضعيت بخش شيلات در استان نيز گفت: سرمايه گذاري مناسبي در اين بخش انجام گرفته و مجموع توليدات اين حوزه از ۷۵۰۰ تن آبزي به ۹۵۰۰ تن رسيده است که شامل ماهيان خوراکي، ماهيان زينتي، زالو و ساير آبزيان ميشود.
فتحي با اشاره به ظرفيت ۵.۵ ميليون تني توليدات صنايع تبديلي در استان، افزود: در حوزه صنايع تبديلي برخي محصولات چون انگور و خرما پيشتاز هستيم و سرمايه گذاريهاي بسياري نيز در حوزه نگهداري، بسته بندي محصولات و ذخيره سازي و فراوري آنها طي سالهاي اخير انجام گرفته است.
وي با اشاره به تکميل و بهره برداري از پروژههاي نيمه تمام بخش کشاورزي در سفر رياست جمهوري به استان، اظهار کرد: ۱۸ هزار هکتار از اراضي در اين راستا مجهز به شبکههاي فرعي آبياري شده و حدود ۷۱۲۰ هکتار ديگر از اراضي استان نيز در دست اجرا براي سيستمهاي نوين آبياري هستند که طي ماههاي آينده به بهره برداري ميرسند.
وي ادامه داد: در حوزه تعيين تکليف اراضي که محل اختلاف بين کشاورزان و منابع طبيعي است، اقدامات خوبي در قالب کارگروه رفع تداخل انجام گرفته و از ۳۱۰۰ پلاک استان که ۱۷۰۰ پلاک فاقد تداخلات بودهاند، در باقي پلاکها بالاي ۷۵ درصد پيشرفت داشتيم که بايد تا آخر سال تعيين تکليف شوند.
رئيس سازمان جهادکشاوري آذربايجان شرقي تاکيد کرد: در حوزه صدور سند اراضي کشاورزي به صورت مطلوبي عمل شده است و کل اراضي سنددار استان که تا اوايل دولت سيزدهم تنها حدود ۲۸ هزار هکتار بود طي اين دو سال گذشته به ۴۵۶ هزار هکتار رسيده است.
وي در خصوص برنامههاي سازمان جهادکشاورزي استان براي دانش بنيان کردن بخش کشاورزي، گفت: قبلا سه شرکت دانش بنيان کشاورزي داشتيم که اين رقم طي دو سال اخير به ۱۳ شرکت ارتقا يافته و ۳۵ شرکت ديگر نيز در نوبت تبديل هستند. دهکده فناوري و نوآوري نيز در مرکز تحقيقات کشاورزي استان راه اندازي شده است. اعطاي زمين و محل فعاليت و حتي امکانات و تجهيزات به شرکتهاي دانش بنيان از جمله مشوقهاي سازمان به شمار ميرود.
وي از افتتاح و بهره برداري از ۸۳ پروژه بخش کشاورزي استان با اعتبار حدود ۶۰۰۰ ميليارد تومان در هفته دولت جاري خبر داد.
فتحي با اشاره به بهبود وضعيت سرمايه گذاري در بخش کشاورزي استان، گفت: در گذشته هميشه دنبال سرمايه گذاران براي بخش کشاورزي بوديم و همواره در اين خصوص مشکل داشتيم، اکنون نيز توقع افزايش اين سرمايه گذاري را داريم ولي اقبال سرمايه گذاران به اين بخش بيشتر شده و الان حتي تجربه سرمايه گذاري بخش خصوصي در کشاورزي حدود ۹۰۰۰ ميليارد تومان داريم که عدد قابل توجهي است.
وي در خصوص صادرات بخش کشاورزي استان نيز افزود: مقدار ۱۱۰ ميليون دلار در پنج ماهه نخست سال صادرات داشتيم که اين رقم تا آخر سال به بيش از ۳۰۰ ميليون دلار خواهد رسيد.
وي در خصوص تاثير کشاورزي بر وضعيت کنوني درياچه اروميه، تشريح کرد: ظلم است که امنيت غذايي را در تقابل با امنيت آبي قرار دهيم. کشاورزي که در راستاي امنيت غذايي تلاش ميکند، قدر آب را بيشتر از ما ميداند. تخصيص آب به بخش کشاورزي اکنون بيشتر از ۷۰ درصد کاهش يافته و کشاورزان تنها با ۳۰ درصد آب موردنياز، امنيت غذايي را انجام ميدهند.
فتحي ادامه داد: جلسات متعددي در خصوص وضعيت آبي بخش کشاورزي در حوضه درياچه اروميه طي روزهاي گذشته برگزار شده است که در تمامي آنها عنوان شده که کشاورزي، نقشي بي بديل در امنيت غذايي دارد و نميتوان آن را متوقف کرد بلکه بايد به سمت مصرف بهينه آب برويم.
وي در خصوص احتمالات وقوع طوفان نمکي و مضرات آن براي بخش کشاورزي، اظهار کرد: معتقد هستم که در زمينه ريزگردهاي درياچه اروميه اغراق شده است. البته در اين خصوص بايد کار کارشناسي دقيق انجام گيرد اما نمکهاي اين درياچه، حالت بلوري دارند و نميتوانند مسافت زيادي را طي کنند. امروز علي رغم تحمل شديدترين حالت کمبود بارندگي و کاهش سطح آب درياچه اما توليدات به ميزان مطلوب هستند و عملکرد بخش کشاورزي افزايش يافته است.
وي در خصوص وضعيت مصرف گوشت در استان نيز گفت: مصرف گوشت قرمز و ماهي به دليل افزايش قيمت، کاهش يافته و اين تقاضا به سمت مصرف گوشت مرغ انتقال يافته و سرانه مصرف گوشت مرغ را افزايش داده است.
- نویسنده : سردبیر
- منبع خبر : صفای خبر
https://safayekhabar.ir/?p=3003
Monday, 13 January , 2025