رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از تصميم دولت براي افزايش کشت قراردادي در کشور از يک درصد کنوني به ۲۰ درصد تا پايان دولت سيزدهم (سه سال آينده) خبر داد.
به گزارش صفای خبر، اکبر فتحي در گفتگو با خبرنگاران در خصوص اجراي کشت قراردادي گفت: اين نوع کشت، ابزاري نوين براي تنظيم بازار و جلوگيري از کمبود يا بيشبود بازار محصولات کشاورزي است.
وي به مزيتهاي کشت قراردادي اشاره کرد و گفت: کشاورزي قراردادي ريسک توليد را کاهش ميدهد، در اين نوع کشت، توليد کننده محصول اعم از زراعي، دامي، باغي و …در فصل برداشت براي محصول خود خريدار قطعي دارد و دغدغهاي براي هدرروي محصول و زيانده شدن توليد ندارد.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي با بيان اين که هدفگذاري شده تا پايان دولت سيزدهم ۲۰ درصد کشاورزي قراردادي در کشور انجام شود، خاطرنشان کرد: در سال گذشته در سطح ۲۰ هزار هکتار گندم آبي کشت قراردادي داشتيم که امسال بر روي ۶۷ هزار هکتار گندم آبي هدفگذاري شده است.
وي با بيان اينکه کشت قراردادي را در سالهاي گذشته در خصوص چغندرقند، پنبه و دانههاي روغني داشتيم که تجربه موفقي بود و امسال با اجراي مردميسازي يارانهها و طرح کشت قراردادي، کشاورزي اقتصادي و سودده ميشود ادامه داد: شرکت بازرگاني دولتي ايران و سازمان تعاون روستايي به عنوان مجري طرح کشت قراردادي، شرکت خدمات حمايتي به عنوان منبع تامين کننده کودهاي شيميايي پايه، فسفاته، اوره و پتاسه با همکاري ساير نهادهاي پشتيبان شامل بانک کشاورزي، صندوق بيمه محصولات کشاورزي و… تفاهمنامهاي منعقد کردهاند که در کشاورزي قراردادي تامين کود شيميايي را داشته باشند و در پايان فصل برداشت، تصويه حساب با کشاورز انجام شود.
وي با بيان اينکه تلاش داريم از اتحاديهها و بخش خصوصي جهت ورود مستقيم به کشاورزي قراردادي بهره بگيريم ادامه داد: بخش خصوصي مي تواند منبع تامين نهاده و مواد اوليه دائمي، قطعي و بدون ريسک را براي کارخانهها و صنايع خودشان داشته باشند.
فتحي با بيان اينکه شرکت همراه اول اپليکيشني را طراحي و توليد کرده تا کشاورزان بتوانند با تلفن همراه خود به راحتي وارد محيط عقد قرارداد کشاورزي قراردادي شوند ادامه داد: متقاضيان براي عقد قرارداد ميتوانند از طريق وب، برنامه کشاورزي قراردادي را دانلود و مشخصات خود شامل شماره همراه (شماره همراه حتماً بايستي به نام کشاورز باشد)، کد ملي و در نهايت سطح زير کشت خود را درج و قرارداد را از طريق پلتفرم همراه اول امضا کنند.
وي با بيان اينکه ۳ ميليون و ۳۰۰ هزار تومان به ازاي هر هکتار کشت قراردادي به حساب کشاورزان گندمکار آبي در حساب بانکي شان بصورت اماني واريز مي شود و کشاورزان گندمکار بابت بیمه و کود پولی پرداخت نخواهند کرد ادامه داد: در صورت عقد قرارداد کشاورز با دولت، از اين مبلغ علي الحساب دولت، هزينه هاي مربوط به بيمه محصولات کشاورزي و کود سرک پتاسه از محل بهاء گندم خریداری پرداخت و نیز ۱۰۰ هزار تومان بعنوان کرایه حمل گندم به ازاي هر تن محصول تحویلی در زمان خرید گندم به عنوان یارانه پرداخت خواهد شد.
فتحي با بيان اينکه کشاورزي قراردادي مفيدترين روش براي خروج دولت از بازار کشاورزي و سپردن اين موضوع به بخش خصوصي است به رايزني انجام شده با بانک مرکزي اشاره کرد و اظهار داشت: از طريق وزارت جهادکشاورزي با بانک مرکزي رايزنيهايي انجام شده تا قرارداد کشت قراردادي کشاورزان به عنوان تضمين در بانکها مورد استفاده قرار گيرد.
گندم کاران کشت آبی درآذربایجان شرقی می توانند برای عقد کشت قراردادی از طریق وبسایت شرکت بازرگانی دولتی ایران به آدرس https://gtc.ir/index.aspx?siteid=1&fkeyid=&siteid=1&pageid=2563 و یا دانلود اپلیکیشن همراه اول از طریق لینک https://gtc.ir/uploads/keshtappv2.apk اقدام نمایند.
- نویسنده : سردبیر
- منبع خبر : صفای خبر
https://safayekhabar.ir/?p=1416
Wednesday, 18 September , 2024