مديرامور باغباني سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: آذربايجان شرقي سالانه بيش از يک هزار و 370 تن سنجد توليد مي کند که علاوه بر بازارهاي داخلي، به کشورهاي آلمان، هلند، کانادا، آذربايجان، قزاقستان و حوزه خليج فارس صادر مي شود.
به گزارش صفای خبر، محمدباقر بي پروا در گفتگو با خبرنگاران در خصوص سطح زير کشت سنجد در باغات استان گفت: بخش اعظم باغات سنجد استان در شهرستانهاي آذرشهر، شبستر، ميانه، تبريز و مرند قرار دارند که ۹۵ درصد اين باغات متعلق به شهرستانهای آذرشهر، ميانه، شبستر و مرند است.
وي با اشاره به اينکه شهرستان آذرشهر با ۱۴۱ هکتار و شهرستان ميانه با ۷۰ هکتار باغات سنجد، رتبه هاي اول و دوم را در اين زمينه به خود اختصاص مي دهند، گفت: غالب ارقام سنجد در استان از نوع رقم، بومي، حاج حسين، قزل، دره وار و عنابي مي باشد که با توجه به شرايط اقليمي آذربايجان شرقي از مرغوبيت بالايي برخوردار هستند و داراي مزيت صادراتي نيز مي باشند.
بي پروا ضمن اشاره به مصرف سنجد به صورت غذايي و دارويي و کاربرد ميوه و گل آن در معالجه انواع بيماري ها، گفت: سطح زيرکشت باغات سنجد آذربايجان شرقي بيش از ۵۱۱ هکتار مي باشد که از اين ميزان ۴۵۷ هکتار بارور و ۳۶ هکتار نيز غيربارور است.
وي در پايان سخنان خود متوسط عملکرد اين محصول در استان را ۳ تن در هکتار دانست که در باغات شاخص به ۵ هکتار نيز مي رسد و افزود: با توجه به نياز آبي کمتر سنجد به ميزان ۳هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار، اين محصول در اصلاح الگوي کشت و جايگزيني با گونه هاي پرمصرف آب در حوضه درياچه اروميه نيز مورد استفاده قرار مي گيرد تا به صورت بهينه از منابع آبي استفاده شود.
گفتني است آذربايجان شرقی در توليد سنجد در ايران رتبه نخست را داراست.
- نویسنده : سردبیر
- منبع خبر : صفای خبر
https://safayekhabar.ir/?p=983
Tuesday, 10 December , 2024