تاکید مدیران ارشد استان بر صرفه جویی د رمصرف آب آشامیدنی ومدیریت صحیح به منظورپیشگیری ازکمبود و یا قطعی آب رزمی، معاون امنیتی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی ،نقش مردم ، در صرفه جویی و مصرف بهینه رااساسی دانست و گفت :با صرفه‌جویی مردم و هماهنگی و تلاش کارکنان خدوم شرکت آبفا، میتوانیم با کمترین […]

تاکید مدیران ارشد استان بر صرفه جویی د رمصرف آب آشامیدنی ومدیریت صحیح به منظورپیشگیری ازکمبود و یا قطعی آب
رزمی، معاون امنیتی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی ،نقش مردم ، در صرفه جویی و مصرف بهینه رااساسی دانست و گفت :با صرفه‌جویی مردم و هماهنگی و تلاش کارکنان خدوم شرکت آبفا، میتوانیم با کمترین مشکل از پیک مصرف آب تابستان گذر کنیم.
صدیق، معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آبفای استان هم ،با اشاره به تامین آب آشامیدنی در سطح آذربایجان شرقی و کلانشهر تبریز گفت: بنا بر مطالعاتی که سالهای گذشته صورت گرفته است، باید در آینده نزدیک منابع آب ارس را نیز به شبکه توزیع اضافه کنیم تا بتوانیم به موازنه ای در تولید و مصرف دست یابیم.
آب تبریز از منابع عمده خط زرینه رود، سد نهند و چاه ها و قنات های تبریز و حومه تامین می شود.
این درحالی است که ، امسال نیز با توجه به کاهش نزولات آسمانی و افزایش دما ، در روند تامین و توزیع آب روبرو چالشهایی وجود دارد.
این راهم باید اضافه کردکه ،بااین روند ،تا به حال با مدیریت توزیع آب ،هیچ قطعی برنامه‌ریزی شده در سطح کلانشهر تبریز وجود نداشته است.
حجت السلام والمسلمین آل هاشم ، نماینده ولی فقیه در استان ، بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب، تاکید کردوگفت : برای برون رفت از وضعیت موجود تنها باید به فکر اصلاح روش‌های مصرف آب بوده و از اسراف و هدر رفتن آن جلوگیری کنیم.

خانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان نیز ،می گوید:شرکت آب و فاضلاب استان، اقدامات پیشگیرانه خود برای جبران کسری آب آشامیدنی دراستان به ویژه ،کلانشهر تبریز را با برنامه ریزی های مناسب کوتاه و بلند مدت انجام می دهد تا مشکلی در تامین آب شرب نداشته باشیم.
خانی ، به تعداد شهرستان هایی که در سال ۱۴۰۱ خیران در طرح های آبرسانی مشارکت داشته اندهم اشاره کرد وافزود : ۹ شهرستان و تعداد روستاهایی که با عملکرد خیران در سال ۱۴۰۱ از تامین آب پایدار برخوردار شده اند۹۲ روستا است .
وی به حضورگروههای جهادی دراجرای طرحهای آبرسانی نیز اشاره ای کردوگفت : طرح های جهاد آبرسانی در ۳ شهرستان ورزقان، هشترود و کلیبر( خداآفرین)، آذربایجان شرقی با جدیت در حال انجام است.
مدیر دفتر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در خصوص ارزش و جایگاه واقعی آب گفت: کشور ما با محدودیت منابع آب روبرو بوده و بهره گیری صحیح از این نعمت الهی ضروری است، لذا، آموزش و ترویج فرهنگ صحیح مصرف آب در جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و شرکت آب و فاضلاب استان نیز ،تلاش می کند تا ،نگاه جامعه و مردم را به موضوع حیاتی آب معطوف کند .
پورآقاجان افزود: در این راستا ، روابط عمومی شرکت ،سعی دارد با بهره گیری از همکاری های جمعی و مشارکت های همگانی به خصوص با استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های سازمانهای مردم نهاد نسبت به فرهنگ سازی مصرف بهینه آب اقدام کند.

ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب
اصل و اساس حیات و زندگی انسان‌ها و همه جانداران روی زمین، آب است. این همان نکته مهمی است که در قرآن کریم، بارها به آن اشاره شده، به طوری که ۸ آیه از قرآن کریم به طور مستقیم و حدود ۶۰ آیه هم به طور غیرمستقیم درباره اهمیت و نقش آب در زندگی و چرخه طبیعت اشاره می‌کند.
همچنین ، تعداد زیادی از احادیث و روایات را هم باید اضافه کرد تا مشخص شود که این مایع حیاتی تا چه اندازه در زندگی انسان و موجودات و نسل‌های آینده اهمیت دارد.
اما ،نقش مردم ورسانه ها درمساله بسیارحیاتی صرفه جویی
افزایش آگاهی عمومی و ایجاد انگیزه و علاقه‌مندی برای مدیریت مصرف آب و برق محورهایی هستند که رسانه‌ ها می‌توانند پیرامون آنها اطلاع‌رسانی کنند و مردم را از مشکلاتی که بر اثر مصرف بی رویه با آن دست به گریبان می‌شوند، بیشتر آگاه سازند.
ازطرفی ،کشاورزان ومدیران ادارات ،نهادها ودستگاههای عمومی وخصوصی هم ،با مدیریت صحیح ،می تواننددرصرفه جویی به عنوان الگوبشماررفته وپیشتازدراین گام مهم باشند.
امید است ،همگان با صرفه جویی ومصرف دقیق وصحیح ومدیریت شده ازپیک زمان مصرف بیشتر،با ارگانهای مربوطه همکاری کرده ودرشراکت آنان درمصرف درست ،سهیم شد.
الهی آمین یا رب العالمین

  • نویسنده : محرم محمدیان
  • منبع خبر : صفای خبر